Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας

…κανένας μόνος του στην κρίση

Χωρίς Μεσάζοντες

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Για να έχουν οι συμπολίτες μας που πλήττονται από τα μνημόνια, τα χαράτσια και την ανεργία, πρόσβαση σε φτηνά και υψηλής ποιότητας τρόφιμα, σε απ’ ευθείας επαφή με τους παραγωγούς της ελληνικής γης.

Για να απολαμβάνει ο αγρότης – παραγωγός τους καρπούς του μόχθου του, να μην είναι υποχρεωμένος να δίνει μισοτιμής την παραγωγή του στους μεσάζοντες.
Για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας, στην ενίσχυση εκείνων των αγροτών που συνδυάζουν, με σωστό τρόπο, τους παραδοσιακούς με επιστημονικούς τρόπους παραγωγής.
Για να μπορέσει να επιβιώσει η ελληνική ύπαιθρος, με τους μικρούς παραγωγούς να παραμένουν το βασικό κύτταρο της αγροτικής οικονομίας.

Για να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής. Με την ανάπτυξη υγειών, μικρών συνεταιρισμών, καθώς και την δημιουργία δικτύων συνεργασίας ανάμεσα στο χωριό και την πόλη.

Για να μην μπορούν οι έμποροι να βαφτίζουν ελληνικά άγνωστης προέλευσης και αμφίβολης ποιότητας προϊόντα. Για να μείνουν τα μεταλλαγμένα και οι ορμόνες μακριά από το τραπέζι μας.

Γιατί στην κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη.

Στην απομόνωση και τις ατομικές λύσεις απαντάμε με συνεργασία και αυτοοργάνωση.

Γιατί στην οικονομία του κέρδους των λίγων αντιτάσσουμε την οικονομία των αναγκών των πολλών.

2 responses to “Χωρίς Μεσάζοντες

 1. Χρήστος Αλεξίου 1 Ιουνίου, 2013 στο 2:47 μμ

  Πολύ ωραία η προσπάθεια αλλά πουθενά δεν αναφέρονται ονόματα προσώπων, φορέων , οργανισμών κ.λ.π πού ανέλαβαν και συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.Αναφέρονται υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας , αναφέρονται άλλοι πολιτικοί φορείς, αναφέρονται τηλέφωνα καί διευθύνσεις αλλά πουθενά οι αρμόδιοι ή οι υπεύθυνοι. Νομίζω ότι ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει με ποιά άτομα θα μιλάει στα τηλέφωνα επικοινωνίας που αναφέρετε.
  Ευχαριστώ

  • solidaritykallitheas 1 Ιουνίου, 2013 στο 9:31 μμ

   Κύριε Αλεξίου,
   Αρχικά σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

   Σχετικά με τα ερωτήματα που βάζετε, εν συντομία μπορούμε να σας πούμε τα εξής:
   Κανένας φορέας ή/και οργανισμός δεν ανέλαβε και δεν συμμετέχει σ’ αυτήν την πρωτοβουλία.
   Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συναπόφασης φυσικών προσώπων σε εθελοντική βάση και το πλαίσιό της περιγράφεται στην σελίδα «Ποιοί είμαστε» αλλά και στο «Χωρίς Μεσάζοντες».
   Το Δίκτυό μας λειτουργεί σε οριζόντια και αμεσοδημοκρατική βάση. Υπ’ αυτήν την έννοια «αρμόδιοι» και «υπεύθυνοι» όπως λέτε δεν υπάρχουν. Αρμόδιοι και υπεύθυνοι είμαστε όλοι και όλες που συμμετέχουμε και οι αποφάσεις λαμβάνονται από την συνέλευση των μελών.
   Στο τηλέφωνο απαντάει όποιος ή όποια από μας βρίσκεται εκείνη την ώρα στον χώρο, με βάση τον διαθέσιμο χρόνο από τις επαγγελματικές, οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις μας.
   Στις διάφορες αναρτήσεις στο ιστολόγιό μας μας φαίνονται οι δράσεις, οι απόψεις, όπως φυσικά και τα πρόσωπά μας.

   Οι «υπηρεασίες του Δήμου Καλλιθέας» που λέτε, είναι οι κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην πόλη μας και στις οποίες μπορούν να βρούν κάποια στήριξη οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

   Οι «άλλοι πολιτικοί φορείς» είναι κινήματα και δομές αλληλεγγύης, δημοτικές κινήσεις και συνεταιριστικά εγχειρήματα τα οποία δρουν σε λογική παρόμοια με την δική μας.

   Ελπίζοντας ότι σας καλύψαμε,
   «Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s