Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας

…κανένας μόνος του στην κρίση

Για το Χωρίς Μεσάζοντες που δεν έγινε

DiktioLogoS

Στην 9η Διανομή Τροφίμων Χωρίς Μεσάζοντες που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου, η βάρκα του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας έμελλε να ταξιδέψει σε θάλασσες φουρτουνιασμένες.

Όταν, πριν ενάμιση χρόνο, ξεκινούσαμε αυτό το εγχείρημα και δηλώναμε ότι διοργανώνουμε το Χωρίς Μεσάζοντες

__Για να έχουν οι συμπολίτες μας, που πλήττονται από τα μνημόνια, τα χαράτσια και την ανεργία, πρόσβαση σε φτηνά και υψηλής ποιότητας τρόφιμα, απευθείας από τους παραγωγούς της ελληνικής γης.

__Για να απολαμβάνει ο αγρότης – παραγωγός τους καρπούς του μόχθου του, να μην είναι υποχρεωμένος να δίνει μισοτιμής την παραγωγή του στους μεσάζοντες.

ξέραμε ότι τα οικονομικά συμφέροντα, μεγαλέμποροι και μεσάζοντες, θα αντιδρούσαν απέναντι σε εγχειρήματα που βάζουν φρένο στα κέρδη τους.

Ξέραμε ότι ήταν φυσικό να βλέπουν με τρόμο και απέχθεια εγχειρήματα Αλληλεγγύης, Αντίστασης και Αυτοοργάνωσης, εκείνοι που με τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας εκτόξευσαν την ανεργία, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, κατέστρεψαν την μικρομεσαία τάξη και έριξαν την κοινωνία στην ανέχεια και την απελπισία, όταν γράφαμε ότι

__Στην οικονομία του κέρδους των λίγων αντιτάσσουμε την οικονομία των αναγκών των πολλών.

__Στην απομόνωση και τις ατομικές λύσεις απαντάμε με συνεργασία και αυτοοργάνωση.

Και αυτές οι δυνάμεις αντέδρασαν. Στο πρόσωπο “συμπολίτη” μας με μανία στις καταγγελίες, κινητοποίησαν ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό (ΣΔΟΕ, Υπηρεσίες του Δήμου, Αστυνομία) για να εμποδίσει το Χωρίς Μεσάζοντες του Δικτύου μας.

Απέναντί τους, ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στάθηκε δίπλα μας. Ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καπάταης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας Β. Παπαδάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη και Β. Κυριακάκης, η Αλληλεγγύη για Όλους μαζί με εκπροσώπους του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μέλη γειτονικών Δομών Αλληλεγγύης, της ΔΚΠΚ, της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας και αρκετός κόσμος, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί κοντά μας. Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος πέρασε να μας δηλώσει την συμπαράστασή του.

Τους ευχαριστούμε όλους και όλες. Και μαζί τους πολίτες που στάθηκαν, ενημερώθηκαν για το τι συμβαίνει, εκδήλωσαν την οργή και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους, ζήτησαν να ενημερωθούν πότε θα γίνει η επόμενη διοργάνωση.

Για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε στον κόσμο τι σημαίνει ο θεσμός του Χωρίς Μεσάζοντες, πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Γιατί πρέπει να αλλάξει ο Ν.4264/14, που παραχωρεί το υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο στα μεγάλα συμφέροντα.

Το 9ο Χωρίς Μεσάζοντες του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας δεν έγινε. Θελήσαμε να προστατέψουμε τους παραγωγούς από τα υπέρογκα πρόστιμα.

Όμως τώρα είμαστε πιο ώριμοι. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στην Αλληλεγγύη συλλογικοτήτων και πολιτών, στην αποφασιστικότητα την δική μας.

Το 10ο Χωρίς Μεσάζοντες θα γίνει και θα είναι πανηγυρικό.

Γιατί στην κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη. Γιατί η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: